SOM-HI, WEB DE JOSEP ANTON

SOM-HI, WEB DE JOSEP ANTON
Guardant les seves obres, treballs, records.

1.-FORTUNYO / COGNOM

RECONQUERIRES COGNOM
FORTUNYO ANAVA PEL MON
.......
En la seva làpida hi resa desprès del seu nom i cognoms i dates de naixement i decés aquest primers versos exaltant el que va fer per retornar al cognom dels seus avantpasats.
Arrabasat el cognom per el Decret de Nova Planta ,
sempre el seu neguit fou retornar a la seva font i quan en la democràcia les lleis varen permetre-ho no va quedar enrere ni pensar-s'ho gens i va seguir les diligències establertes per retornar als seus orígens coneguts.
Ara, la seva descendència podran lluir el cognom tal com era en nostre arbre geneològic conegut que es remunta a abans del 1575 segons documents i l'escut familiar que hi havia en la casa pairal, fet de fusta i pintat com podreu veure més avall. La meva cosina Maribel Fortuño Moreno, s'havia preocupat molt per les seves - nostres - arrels i tenia tota la paperassa que ho acreditava, a més es va esmerçar junt amb el NOSTRE FILL a recabar d'on fos totes les dades possibles per poder confegir el seguit de la nissaga. Ella creia i defensava que l'origen era navarrés, en canvi ELL defensava orígens italians, entrant amb noms com FORTUNIO o derivats dels que es troben per la part de Tarragona/ Reus amb FORTUNY - També extés el de FORTUÑO per Tortosa i vorals del Ebre amunt i per interior propers a Horta de s. Juan del que procedeix el que portem nosaltres.
Tota la famìlia li agraim aquest treballat gest
.........................
En la foto de cos de JOSEP ANTON, la camiseta fou disenyada per ell. Nascut 11 de sept.del 1964
 tenia un gran respecte i orgull per aquesta data,
 festa nacional de CATALUNYA, així doncs, en
ella hi figura el poble de LA TORRE DE
L'ESPANYOL,comarca LA RIBERA D'EBRE
 i com a colofó la bandera catalana.
........................
.


RECORDS DE JOSEP ANTON